Ronald McDonald Kinderfonds
Van alle orders die wij verwerken doneren wij 1% naar een goed doel. Wij hebben gekozen voor het Ronald McDonald Kinderfonds, omdat wij uit persoonlijke ervaring weten hoe belangrijk dit fonds is voor ouders met een ziek kind. 

Persoonlijke reden
In 2021 zijn wij ouders geworden van een tweeling. Ze zijn 12 weken te vroeg gehaald in het LUMC in Leiden. Wij wonen zelf op ongeveer 2,5 uur (enkele reis) rijden van Leiden en door de zorgelijke situatie mochten wij gebruik maken van het Ronald McDonald huis dicht bij het ziekenhuis. Het was fijn om als ouders toch dicht in de buurt te zijn, bij je kindjes die al zo medisch en kil moesten aarden. Ook bij andere universitaire ziekenhuizen staan de Ronald McDonald huizen vlakbij het ziekenhuis, waardoor in je 5 minuten bij je kind kan zijn.

Wat doen ze?
Naast de huizen waar ouders dichtbij hun kind kunnen zijn, hebben een aantal ziekenhuizen huiskamers ingericht waar ouders kunnen ontspannen in een huiselijke sfeer en elkaar ook op kunnen zoeken om ervaringen te delen. De huizen en huiskamers geven rust en zekerheid waarbij de rest van de wereld van ouders onzeker is. Ouders kunnen zich daar even terugtrekken en een moment voor zichzelf hebben. Ondanks alles kijken wij terug op een fijne tijd in het huis en zijn wij dankbaar dat dit er is. Wij willen ons daarom blijven inzetten voor deze huizen en op deze manier hieraan bijdragen, zodat ook ouders in de toekomst hier gebruik van kunnen maken.

Meer weten?
Wil je zelf ook bijdragen aan het fonds of ben je nieuwsgierig geworden? Op de website van Ronald McDonald kan je meer lezen: https://www.kinderfonds.nl/.

ronald-mcdonald-pieces-of-art