De kracht van een Piece of Art

Wij geloven in een product dat minimale impact heeft op onze planeet. Daarom willen wij met de kunstwerken de aarde zo min mogelijk belasten. Het vilt dat wij gebruiken is daarom gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Doordat de flessen zeer fijn vermalen worden blijft er een zacht, maar stevig materiaal (vezels) over. De vezels blijf je zien omdat de werken niet worden gespoten of geverfd. Hierdoor blijft de uitstraling au naturel en krijg je een originele look & feel en kan het na gebruik ook weer volledig hergebruikt worden.

Akoestiek
Doordat het materiaal een open structuur heeft kan geluid er goed in opgenomen worden. Zo helpt het werk ook nog mee voor een betere akoestiek! Wil je weten hoe jij de akoestiek kan verbeteren in huis? Klik dan op deze link.

Duurzaam en recyclebaar
Het materiaal waarmee de werken zijn gemaakt bestaat uit gerecyclede plastic flesjes en hiervoor hoeven geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt. Na zijn leven als kunstwerk kan het zelfs weer opnieuw gerecycled worden en een nieuwe bestemming krijgen. Zo blijft het materiaal voor zeer lange tijd bruikbaar. Met alleen het materiaal van een Piece of Art houdt het niet op. Ook de manier van verpakken vinden wij belangrijk. Zo checken wij zorgvuldig of de materialen die wij gebruiken bestaan uit vernieuwde materialen, gedeeltelijk of volledig recyclebaar zijn, zodat het kunstwerk een minimale impact heeft op de aarde of ruimschoots wordt gecompenseerd. Mooi toch?

Kleur- en slijtvast
Tijdens het maken van het materiaal wordt er tijdens het proces kleur aan toegevoegd. Hierdoor komen de kleuren tot diep in de vezels. Er ontstaat zo een gelijkmatig verdeelde kleur die overal hetzelfde is. Zo kan er bij eventuele slijtage geen kleurverschil ontstaan. Ook is het materiaal UV-gestabiliseerd, wat betekent dat het niet snel verkleurd bij blootstelling aan direct zonlicht.

Onderhoudsvrij
Doordat de werken gemaakt zijn van gerecyclede flessen en daardoor uit plastic bestaat, trekt het geen schimmels, bacteriën of ongedierte aan. Vocht is niet goed voor het product en zorgt ervoor dat het sneller slijt. Tijdens een (kinder)feestje kan het voorkomen dat het werk vies wordt. Wij hebben een aantal handige schoonmaaktips om het schoon te maken. Klik op deze link en vervolgens op de volgende vraag: Is het materiaal makkelijk schoon te maken?  

Brandvertragend
Het materiaal heeft een B1 certificaat voor brandveiligheid. Dit is een certificaat wat in Europa als standaard gebruikt wordt. Hierdoor hoef jij je niet zorgen te maken over de brandveiligheid. Hierdoor is het ook geschikt om in openbare ruimtes te gebruiken.

Geen schadelijke stoffen
Groot voordeel is het hoge aaibaarheidsgehalte van de werken. Je kan ze zonder problemen aaien of knuffelen. Dit kan omdat het materiaal geen schadelijke deeltjes afgeeft. Te veel aaien of knuffelen kan er wel voor zorgen dat het werk vies wordt, dus houd hier wel rekening mee ;).

Anderen kozen voor

Zoey Ivory koos voor de Combi Noé en Noah XL

Anderen kozen voor

Rianne koos voor Noah & Mare

Anderen kozen voor

Elise koos voor Jona en Shiloh

Bekijk haar keuze

Anderen kozen voor

Femke koos voor Dani, Sam en Moon

Bekijk haar keuze

Anderen kozen voor

Nadira koos voor Noah