Welkom bij Pieces of Art!

Wij zijn Anna en Marco, ouders van drie prachtige kinderen. In 2019 verwelkomden we onze eerste, gevolgd door een tweeling in 2021. Met de komst van de tweeling besloten we ons huis aan te pakken. Er moesten drie nieuwe kamers voor de jongens ingericht worden, wat betekende dat wij naar zolder verhuisden. Daar creëerden we een ruime werk- en slaapkamer, in aardse natureltinten en met natuurlijke materialen. Het vinden van de juiste kunst om deze ruimte af te maken was een uitdaging. We besloten het heft in eigen handen te nemen en na wat onderzoek kwamen we uit bij vilt als ons ideale materiaal, vanwege zijn prachtige eigenschappen. 

Vilt, gemaakt van 60% gerecyclede PET-flessen, is niet alleen duurzaam, maar dempt ook geluid. Het is brandveilig, kleur- en slijtvast, en heeft een mooie uitstraling. Alleen werd vilt vaak op een manier toegepast, die wij niet mooi vonden. Wij hebben het daarom zo proberen vorm te geven dat het én mooi stijlvol werd, maar wel met het meest ideale materiaal. Zo ontstond Pieces of Art: een combinatie van functie, vorm, akoestiek en duurzaamheid.

Als ouders voelen wij een verantwoordelijkheid om voor onze planeet te zorgen. Daarom wilden wij kunst ontwikkelen die niet alleen duurzaam was, maar ook een natuurlijke uitstraling had. Het resultaat? Een uniek concept waarbij kunst en duurzaamheid samenkomen.

Door onze krachten te bundelen, hebben wij Pieces of Art opgericht. Het is voor ons meer dan alleen een bedrijf; het is een manier om geluk te vinden in wat we doen en anderen blij te maken met onze creaties. Dankzij onze uitgebreide kennis van de markt en de mogelijkheden die verschillende materialen bieden, kunnen wij kunstwerken realiseren die een blijvende indruk achterlaten.

Onze slogan, 'The art of imagination', is ontstaan uit de overtuiging dat iedereen zich kan verliezen in kunst. De abstracte lijnen van onze kunstwerken kunnen een landschap, een gevoel, een zon, een wolk of een strand vertegenwoordigen. Net als ons logo, wat een abstracte vorm is waarin je verschillende interpretaties kunt zien. Onze kunstwerken zijn bedoeld om de verbeelding te prikkelen en mensen jarenlang te laten dwalen in hun eigen gedachten.

Wij geloven dat ons werk impact moet hebben. Daarom doneren wij 1% van onze omzet aan het Ronald McDonalds kinderfonds. Als ouders weten wij hoe belangrijk een huis is, vooral wanneer een kind ziek is. Daarom dragen wij graag ons steentje bij aan dit geweldige initiatief. 

Welkom bij Pieces of Art, waar creativiteit, duurzaamheid, akoestiek en impact samenkomen! Kijk vooral even rond op onze website en heb je vragen? Laat dan een berichtje achter, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.