Op zoek naar het perfecte kunstwerk dat niet alleen mooi staat aan de wand, maar ook de akoestiek van je ruimte verbetert?

Wij begrijpen dat je meer wilt dan alleen mooie wanddecoratie - je zoekt een kunstwerk dat een statement maakt én functioneel is. Maar hoe kies je nou het perfecte kunstwerk voor jouw huis? Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen!

Ontdek onze eenvoudige stappen om het ideale kunstwerk te vinden dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt, je ruimte transformeert én zorgt voor een betere akoestiek. Klaar om je interieur naar een hoger niveau te tillen?

Stap 1: Bepaal het doel van het kunstwerk

Voordat je een kunstwerk kiest, is het belangrijk om het doel ervan te bepalen. Een Piece of Art kan meer zijn dan alleen decoratie; het kan een statement maken, een gevoel oproepen en zelfs de akoestiek van een ruimte verbeteren. Hier zijn een paar overwegingen om je te helpen het doel van je kunstwerk te bepalen:

 1. Statement of Harmonie: Begin met het vaststellen van het beoogde doel van het kunstwerk. Overweeg of je op zoek bent naar een kunstwerk dat naadloos integreert met de kleuren en sfeer van je interieur, of dat je eerder de voorkeur geeft aan een opvallend stuk dat contrasteert met de omringende ruimte. Ontdek inspirerende verhalen en tips op onze Get Inspired pagina om te zien hoe anderen hun ruimtes hebben getransformeerd met Pieces of Art en om ideeën op te doen voor je eigen interieur.
 1. Functionaliteit: Naast esthetiek kan een kunstwerk ook een functioneel doel dienen. Overweeg bijvoorbeeld of je kunstwerk geluidsabsorberende eigenschappen moet hebben om de akoestiek van je ruimte te verbeteren. Pieces of Art van verschillende formaten kunnen een impact hebben op de akoestiek, waardoor ze zowel decoratief als functioneel zijn. Lees hier meer over hoe Pieces of Art niet alleen visuele aantrekkingskracht bieden, maar ook de akoestiek van je ruimte kunnen verbeteren. 

Stap 2: Probeer verschillende kleuren uit

Experimenteer met kleuren om je definitieve beslissing te nemen. Wil je de kleuren even in het echt zien in je eigen interieur? Bestel onze kleursamples hier om te zien hoe de kleuren tot leven komen in jouw interieur.

Bij Pieces of Art bieden we een uitgebreid kleurenpalet aan, zodat je de perfecte tint kunt kiezen die past bij jouw stijl en voorkeuren. We hebben de volgende 11 kleuren:

 1. Ivory
 2. Beige (iets lichter dan Earthy Beige)
 3. Earthy Beige (iets donkerder dan Beige)
 4. Walnut
 5. Deep Black
 6. Pure Green
 7. Cherry Pink
 8. Sunny Yellow
 9. Carrot Orange
 10. Ocean Blue
 11. Forest Green

Of je nu de voorkeur geeft aan rustige neutrale tinten of juist een vleugje kleur wilt toevoegen aan je interieur, bij Pieces of Art vind je altijd de perfecte kleur voor jouw kunstwerk.

Lees hier meer over de kleursamples, of neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze kleuropties.

Stap 3: Kies het formaat van het kunstwerk

Bij Pieces of Art begrijpen we dat het kiezen van het juiste formaat kunstwerk essentieel is voor het creëren van de perfecte sfeer in jouw ruimte. Maar hoe kies je het juiste formaat?

Het ideale formaat hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van je ruimte, je persoonlijke smaak en de mate van het akoestische probleem dat je wilt oplossen.

Pieces of Art biedt een verscheidenheid aan formaten om uit te kiezen:

 •   Vierkant: 60x60 cm
 •   M: 60x80 cm
 •   L: 40x120 cm
 •   XL: 80x120 cm
 •   XXL: 120x180 cm

Hoe kies je het juiste formaat?

Grootte van je ruimte en jouw persoonlijke smaak
 • Voor een kleine ruimte of om een subtiel accent toe te voegen, zijn het vierkante formaat (60x60 cm) of maat M (60x80 cm) perfect. Deze formaten passen goed in gangen, kleine kamers of als onderdeel van een galerijwand.
 • Heb je een ruimere muur die je wilt opvullen? Kies dan voor maat L (40x120 cm) of XL (80x120 cm). Deze langwerpige formaten passen goed boven banken, dressoirs of in gangen en bieden ook aanzienlijke geluidsabsorptie.
 • Voor grote ruimtes waar je echt impact wilt maken en tegelijkertijd de akoestiek wilt verbeteren, is het XXL-formaat (120x180 cm) ideaal. Dit formaat vult grote lege muren perfect op en creëert een indrukwekkend statement in elke ruimte, terwijl het ook zorgt voor maximale geluidsabsorptie.

Twijfel je over welk formaat het beste past bij jouw ruimte? Maak dan gebruik van schilderstape om de contouren van verschillende formaten op je muur te plakken en krijg zo een visuele indruk van hoe elk formaat eruit zal zien.

Akoestische behoefte

Bij het kiezen van het juiste formaat kunstwerk is het belangrijk om rekening te houden met de akoestiek van je ruimte. Heb je last van galm of een slechte geluidskwaliteit? Dan kan een kunstwerk met geluidsabsorberende eigenschappen een uitstekende oplossing bieden.

Is je ruimte groot en je galm nog groter? Dan is het verstandig om niet te klein te denken en te kiezen voor grotere kunstwerken en/of meerdere kunstwerken in de ruimte te hangen die het geluid kunnen opvangen. Maar soms kan 1 kunstwerk ook al heel wat doen. Om je een idee te geven hierbij de ervaring van Denise Kortlever die een grote ruimte heeft waar de akoestiek verre van optimaal was. Haar probleem was hoofdzakelijk bij de keuken, maar die loopt door in de eethoek en vervolgens de zithoek. Om haar akoestische probleem op te lossen hing ze eerst alleen kunstwerk Noah op in haar keuken. Niet genoeg om haar volledige akoestische probleem op te lossen. Ze plaatste het kunstwerk ook nog eens niet super ideaal wat akoestiek betreft (wel zeker wat looks betreft!!), maar toch was dit haar reactie:

'Nou het verschil is echt overduidelijk! Voor de hele ruimte hebben we nog iets meer m2 vilt nodig, maar het is gewoon BIZAR hoeveel dit ene kunstwerk al scheelt en hoe prachtig het staat. Echt een hele dikke tip!'. Aldus Denise Kortlever.

Dus ondanks dat 1 kunstwerk in zo'n grote ruimte niet haar gehele akoestische probleem op zal lossen heeft het al enorm veel geholpen bij haar thuis. Heb jij een kleinere ruimte, dan kan 1 kunstwerk misschien al je gehele akoestische probleem oplossen. Lees hieronder ook verder over hoe je het beste je kunstwerk uit kunt kiezen als je je akoestiek wilt verbeteren

Op zoek naar deskundig advies? Neem gerust contact met ons op, onze experts helpen je graag bij het kiezen van het perfecte formaat kunstwerk voor jouw ruimte!

Stap 4: Verbeter de akoestiek van je ruimte 

Om de akoestiek te verbeteren in je ruimte is het goed om rekening te houden met de volgende punten:

- Ontdek de gebieden waar de geluidsproblemen (het meeste) optreden, zoals echo's of geluidsoverlast. De plekken waar het meeste overlast is van de galm zijn vaak de plekken met veel harde materialen en waar je samenkomt met anderen. Bijvoorbeeld de zithoek waar je gezellig met vrienden gaat zitten of de eethoek waar je aan het einde van de dag als gezin de dag doorneemt, maar ook op je werkplek waar je veel belt wil je dat de akoestiek goed is. De plekken waar het geluid het meeste terugkaatst zal de plek zijn waar je het meeste profijt zult hebben van jouw akoestische oplossing aan de wand. Dus overweeg kunstwerken te plaatsen op strategische plekken waar geluidsabsorptie nodig is.

- Voor optimale geluidsabsorptie plaats je kunstwerken op plaatsen waar geluid weerkaatst wordt, zoals tegenover harde oppervlakken of in grote open ruimtes. Dit kunnen bijvoorbeeld de muren zijn tegenover ramen, betonnen muren, of grote open ruimtes met weinig meubels.

- Hoe meer viltkunstwerken je in de ruimte hangt, hoe meer geluidsabsorptie je zult ervaren. Overweeg daarom meerdere kunstwerken te plaatsen op verschillende muren in de ruimte.

- Kies het formaat van de kunstwerken op basis van de grootte van de ruimte en de mate van geluidsabsorptie die gewenst is. Grote kunstwerken zoals de XXL (120x180) kunnen meer geluid absorberen dan kleinere formaten.

- Voor specifiek advies over het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimte, neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw akoestische behoeften.

Stap 5: Kies je kunstwerk en plaats je bestelling!

Nu komt het leukste moment: kies het kunstwerk dat jouw interieur tot leven zal brengen en tegelijkertijd functionele voordelen biedt.

Ontdek onze collectie en vind het perfecte stuk dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt en je ruimte transformeert.

Wacht niet langer - klik hier om je kunstwerk uit te kiezen en plaats vandaag nog je bestelling! Voor je het weet, geniet je van de pracht en praktische voordelen van je nieuwe kunstwerk!