Akoestiek verbeteren? Dat je doe zo!

Heb je last van galm? Veel geluidsweerkaatsing als de kinderen al roepend en lachend spelen of wanneer je visite hebt? Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat er in de ruimte veel harde materialen aanwezig zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een harde vloer (hout of beton) en harde wanden en plafonds. Maar ook een leren bank, houten stoel of kast zijn slecht voor je akoestiek. Jouw Piece of Art kan bijdragen aan jouw geluidsprobleem! Lees de volgende stappen om de akoestiek in jouw huis te verbeteren.

Hoe verbeter ik de akoestiek?
De akoestiek in een ruimte verbeteren doe je door verschillende zachte onderdelen toe te voegen aan de ruimte. Denk hierbij aan het gebruik van een vloerkleed, stoffen meubels, maar ook door de ruimte anders in te delen. Kan je eenvoudig hoekjes in jouw woning maken waardoor het geluid onderbroken wordt? Probeer eens te schuiven en kijk wat het resultaat is. Planten en raamdecoratie dragen ook bij aan een betere akoestiek en ook jouw Piece of Art, gemaakt van het zachte materiaal vilt, zal jouw akoestiek in huis verbeteren. Voor alles geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe beter de demping. 

Waarom vermindert petvilt de galm?
Om goed geluid op te kunnen nemen, moet de structuur open zijn. Het materiaal van de kunstwerken bestaat uit samengeperste plastic vezels. Door de open ruimtes kan geluid opgenomen worden in het kunstwerk. Het geluid verdwijnt in het kunstwerk en wordt zo gedempt, waar bij een hard materiaal het geluid terug de kamer in zou worden gekaatst. Voordeel is dat je de kunstwerken kant-en-klaar binnenkrijgt en zo aan de wand kan hangen. Je kan dus direct genieten van jouw gekozen Piece of Art en een verbeterde akoestiek. 

Waar kan ik de akoestische werken het beste plaatsen?
Om het geluid te kunnen dempen kan je het kunstwerk het beste plaatsen op een plek waar geluid het minst wordt geabsorbeerd. Denk hierbij aan een grote, kale wand. Hier heeft de galm vrij spel en kan zo zorgen voor vervelende weerkaatsing terug de ruimte in. Zo maak je de ruimte niet alleen akoestisch beter, maar krijgt je kamer ook meer sfeer.

Hoe groter het werk, hoe beter de akoestische werking. Bekijk onze grootste kunstwerken hier en verbeter binnenkort ook de akoestiek bij jouw thuis!

akoestische panelen woonkamer