Wanneer je huis door een betonnen vloer en 'less is more'-inrichting in een echoput is veranderd, zijn er ingrepen nodig om de akoestiek te verbeteren. Met een aantal aanpassingen op de juiste plekken demp je het geluid naar een aangenaam niveau.

Ontdek hoe onze akoestische kunstwerken niet alleen geluid absorberen, maar ook een vleugje stijl toevoegen aan je interieur.

Wat is akoestiek eigenlijk?
De akoestiek van een ruimte hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer en de materialen die gebruikt zijn. Harde oppervlakken zoals betonnen vloeren en kale muren weerkaatsen geluid, wat resulteert in die vervelende echo's waar we allemaal zo'n hekel aan hebben. Gelukkig bieden akoestische kunstwerken een slimme oplossing.

Klassiekers zoals vloerkleden en gordijnen
Wanneer je aan akoestiek denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan een vloerkleed en gordijnen. En dat zijn ook zeker items die de akoestiek in je woonkamer zullen verbeteren.  Vloerkleden absorberen geluid, waardoor de akoestiek in huis meteen een stuk aangenamer wordt. Gordijnen, vooral die van zware stof, zijn ook een goede keuze om galm te verminderen en brengen een gezellige sfeer met zich mee. Maar heb je die al gedacht aan akoestische kunst? Als je de akoestiek optimaal wil verbeteren, zijn onze akoestische kunstwerken de perfecte keuze.

Akoestische kunstwerken: modern en multifunctioneel
Akoestische kunstwerken zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar dienen ook een praktisch doel. Gemaakt van hoogwaardig PET-vilt, absorberen ze geluid en verminderen ze echo's, terwijl ze tegelijkertijd een statement maken in je interieur. En het beste van alles? Je hoeft niet te kiezen tussen stijl en functionaliteit. 

Waar te plaatsen?
De wanden en het plafond zijn de eerste reflectievlakken van geluid en daarom de aangewezen plekken voor geluidsabsorptie. Het zal een vele malen groter effect geven dan bijvoorbeeld absorptiemateriaal onder tafels en stoelen. Daarom raden we aan om onze akoestische kunstwerken strategisch op te hangen op de wanden waar het geluid het meeste naartoe kaatst. En zo verbeter je niet alleen de akoestiek, maar geef je ook een persoonlijk tintje aan je ruimte.

Kortom
Als je die vervelende echo's in huis zat bent, zijn akoestische kunstwerken dé oplossing. Bij Pieces of Art vind je een uitgebreide collectie kunstwerken die niet alleen geluid absorberen, maar ook je interieur verrijken. Neem vandaag nog een kijkje in onze collectie of neem contact met ons op en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een oase van rust en stijl.